fredag 6 februari 2009

Bevisa livet.

Har du någonsin tänkt på att allt här i livet går ut på att bevisa.
Redan i liten ålder måste vi bevisa att vi kan och att vi vågar. Hela skolan går ju ut på att vi ska bevisa för läraren att vi kan. När man dejtar måste man bevisa att man är tillräcklig och när man söker jobb är det ju självklart att man måste bevisa att man klarar av det. Vi måste bevisa för andra vilka vi är och för oss själva. Alla förväntar sig att få saker och ting bevisat. För när någon kommer med ett påstående eller en åsikt, så är de tvivlandes första svar "Bevisa det".

Men människor som mig då? Som inte känner att det där med att bevisa sig själv och vad man kan är nödvändigt? Hur går det för oss? Jo vi får tvinga oss att bevisa ändå. Det kan vara så att man tvingas ha en redovisning inför klassen, eller hoppa från trean i badhuset för att inte hamna bland fegisarna när man går i lågstadiet. Varför måste vi bevisa för andra när vi själva inom oss vet att vi kan. Bevisar man inte saker kommer man ingenstans. Man klarar inte skolan, man får inte jobbet,bidraget osv.

Vissa saker måste man ju bevisa, som att man klara jobb och sådant, det är ju en självklarhet. Det måste alla tvinga sig igenom ovasätt deras syn på att bevisa. Men det finns så många fler onödiga saker som folk hela tiden förväntar sig att man bevisar. I tonåren är det mycket som man måste göra,bevisa, för att bli accepterad. Och det spelar ingen roll om man tillhör någon speciell grupp, varje grupp har sina egna saker att bevisa.

Jag tycker det är sjukt.

Inga kommentarer: