tisdag 9 december 2008

Julhysterin.

Bara 15 dagar kvar till julen och julhysterin är i full gång. Julklappar ska köpas, hemmen ska städas och pyntas med tomtar,stjärnor,ljusstakar och diverse annat julpynt. Och självklart ska det var bättre än svärmors. Butikerna kommer med olika erbjudanden på ”den perfekta julklappen”. Barnen längtar och är fulla av förväntningar av vad deras julklappar kan innehålla det här året. Tycker folk verkligen att det är värt att slänga bort så mycket energi och tid på att handla?
Alla vet vi att julen blir en besvikelse,ungarna kommer att gråta för att de inte fick det nya TV-spelet som ”alla andra” får, kanske tar maken ledigheten över jul till en orsak att få supa till ordentligt och lämna frugan med barn,mat och släktingar.
Barn med skilda föräldrar får skickas runt som ett brev fram och tillbaka. Alla de föräldrar som inte har ekonomin till dyra julklappar känner sig värdelösa. Och så har vi alla ensam människor som inte har någon att gå till på julafton, de som inte har någon som bryr sig. Inte är det väl konstigt att antalet självmord ökar i juletid, när det överallt visas reklam och film om de lyckliga familjerna som sitter vid granen och öppnar paket.
Den perfekta julen som visas går inte att uppnå.

Denna ständiga strävan efter den perfekta, filmjulen är inget för mig.
Jag kryper in i min mörka håla i mitten av November och skiter i allt som har med julen att göra.

Inga kommentarer: