torsdag 31 december 2009

Nyårshysterin.

Jaha nu var det dags att byta år igen. In med det nya och ut med det gamla som man brukar säga. Men varför denna hysteri?
Det ska festas,det ska lagas god middag, det ska smällas raketer och man får absolut inte sitta ensam hemma och lägga sig innan tolvslaget. Allt ska städas och göras fint inför gästerna man bjudit hem. Fina proslinet ska dukas fram och skumpan ska vara kyld. Allt ska uppnå det där stadiet som bara är en illusion, Perfekt! Helt enkelt ska allt vara perfekt. Men alla är vi inte stjärnkockar eller festplanerare.
Folk tycker synd om en om man säger att man ska sitta hemma på nyår och bara vara. "Nej men stackare, kom med oss istället" Nej tack.

Jag tar avstånd från även denna högtid. Den är inte nödvändig precis som de flesta andra.
Kvällen ska jag spendera med att sitta hemma,osminkad, iklädd mjukisbyxor läsandes en bra bok,gå och lägga mig när jag känner för det. Och raketer, nej du det struntar jag faktiskt i mer än att jag kommer att bli uttvingad av Robin när han ska smälla av sina smällare och skit.
Jag kan inte fatta att det läggs ut en sådan otrolig mängd pengar på något du skjuter rakt upp i luften varje år. Miljön förstörs,folk skadas och min sympati går till alla smällrädda djur här i vår underliga värld.

Att det blir nytt år är inget ovanligt, inget extra ordinärt. Vi vet att det har hänt sedan tidernas begynnelse och troligtvis kommer att fortsätta hända ett bra tag framöver. Så varför är 31 December något så stort och speciellt?
För ungdomar är det ännu en ursäkt för att supa sig redlöst fulla för att innan klockan hunnit slagt tolv ligga däckad i sina egna spyor.
För vuxna är det väl något med socialstatus eller helt enkelt bara något trams man måste göra varje år.
Små barn brukar tycka om fyverkerier men försök hålla en 5 åring vaken och glad till tolvslaget när det smäller av på det flesta ställen.

Nyår har aldrig varit något speciellt för mig. Kan inte komma ihåg fler än 3 år då jag faktiskt har suttit uppe till tolvslaget för att se det magiska som händer när världen går in på ännu ett år.
När jag var femton fick jag som många andra i den åldern en idé om att ha fest hemma när jag fick reda på att mamsen skulle bort. Vi blev ett par stycken, hälften tyckte jag inte om utan hade fått inbjudan av någon annan som hört om min lilla fest. En av mina vänner blev kalas vid åtta spydde som en räv och somnade i min säng där hon låg hela natten och sussade. De andra drog in och våldgästade mina grannar för att sedan dra vidare. Tillslut var vi fyra stycken kvar var av en låg och sussade. Vi var uppe till tolv och gick sedan och la oss. Lyckat? inte speciellt. Dagen efter skulle allt städas tills mamma kom hem men eftersom de flesta av oss var bakis blev det en snabb städning och en utskällning när mamsen kom hem.

Nu ska jag återgå till min bok och njuta av kvällen som den helt vanliga kväll den egentligen är.

Peace out

fredag 25 december 2009

Äntligen över.

Finally är skiten över.
Julafton var en pina men jag överlevde trots allt. Grät lite på kvällen av saknad av Johannes och smärta i kroppen. Men lilla J åkte med tomten i år och delade ut julklappar.

Just nu sitter jag och väntar på att mamma,Robin och Anders ska komma hem och laga mat till mig. Och på Anders gamla tvspel. Jessika skulle komma över ikväll. Vi hade tänkt åka in till Örebro och kolla på New Moon men det blev inte så. Snökaos på väg mot oss så vi skjuter upp det några dagar. Istället ska vi ha filmmaraton här hemma eller spela tvspel vi får se hur det blev.

Beställde nyss nya kläder från Halens. Jag, Sara Linnea Viola Klockars, köpte sig ett par jeans. Det är nog första gången på fem år som jag gjort det. Betyder detta att jag har blivit vuxen? Haha. Kjolar i all sin ära men jag måste ju säga att det har blivit lite kallt om vintern. Dessutom bör man väl för'ändra sig lite sen man var fjorton. Undrar vad som kommer näst...

Men fy vad jag är hungrig.
Hur lång tid kan det ta och hämta grejorna? Nog för att de skulle ner och hämta något hos mormor och morfar men detta är fan rekord. Och vart har fröken Olsson tagit vägen? Börjar ju bli lite ensamt här hemma med katterna.

Hey hey Mister Postman.

Nehe nu får jag ta och hitta på något annat skoj.

Peace out.

torsdag 24 december 2009

Jul fy fan.

Julen är inte riktigt min grej. Visst är det väl lite trevligt att man träffas och byter paket och boostar materialismen men mer skoj än så är det inte. För vem kan tycka det är trevligt och se sina nära och kära trycka i sig en veckas middag på en dag? Spriten dyker upp och helt plötsligt sitter någon och är sentimental,någon blir arg och någon däckar på soffan. Kanske är det bara min jul som ser ut så här, men troligtvis inte. Till råga på allt så kommer allt folk hem till mamma i år och då löite för mycket folk jag inte känner att jag ens vill spendera en måltid med. Tur att Robin är här i år i alla fall.

Så dagen då, tjaaa inom de närmsta timmarna hoppas jag att vi har varmvatten så man kan ta en dusch i alla fall. Sen kommer det droppa in diverse människor som ska hjälpa till med all onödigt överflödigt käk som hälften ändå slängs. Mamma kommer hem vid halv fem-fem och då ska allt vara perfekt för hon jobbar minsann heltid! Haha, jag kunde lika gärna varit utan julen men ändå är det jag som ska hålla i alla trådarna och se till att allt blir bästa möjliga. Nej du julen kan ta sig där bak.

Igår blev det bråk. Inget ovanligt för att vara här men ack så påfrestande. Slutade med att jag låg i feber och frös. Jag undrar varför det alltid ska vara jag som ska hålla ihop våran familj. Sedan pappa stack har mamma lämnat över den rollen till mig och det är inte det lättaste.

Hur som helst snart är skiten över och jag kan återgå till verkligheten och skita i resten. Mellandagarna bjuder Jessika,bio,mellandagsrea förhoppningsvis och en jävla massa Sega,Nes och super nintendo :D
Min kära bror skulle släpa hit det tillsammans med hans tv och så ska vi lana hahahaha.
Alex in wonderland ftw.

Nej nu ska jag se om det fortfarnade brinner överallt.

Peace out.

tisdag 22 december 2009

Take these broken wings and learn to fly.

Då sitter man hemma hos mamma och drar igenom hennes ituneslista,eldar och tvättar. Hon själv jobbar och Robin ligger och sover inne på mitt rum. Bara jag och katterna som är vakna.

Idag blir det att åka till mormor och morfar för att köra in ved och klä deras gran om min snälla kusin inte redan gjort det som hon sa att hon skulle. Dock är väl inte risken så stor eftersom det blev typ bestämt igår.
Och sen imorgon bär det av till Örebro för in handling av nya skor och vinterjacka. För när det blev som kallast i Märsta så kände min jacka inte för att fortsätta vara hel utan blixtlåset pajade totalt. Sen ska man kolla synen och beställa linser också.

Nehe nu är det dags att peta in mer ved i pannan och ta en rök.

Over and out.

fredag 18 december 2009

Äventyret är slut.

Sista dagen på Sigtuna Folkhögskola och det kändes både bra och dåligt. Jag har längtat efter den här dagen och nu kom den äntligen. Men vad ska man säga? Det är alltid skrämmade när man lämnar tryggheten och blir utsparkad i den bistra verkligheten. För visst har jag trivits på folkhögskolan och jag har ju under den tiden skaffat mig nya vänner som jag aldrig annars skulle mött. Det är en erfarenhet till att skriva in i boken om mitt liv. Dagen löpte på med film och fika sen blev man "avtackad" och skickades hem. Lisa sa åt mig än en gång att om jag inte får någonstans att bo i Uppsala så ska jag ringa henne då hon är villig att hyra ut ett rum. Så det känns skönt måste jag säga.

Nu ska jag snart dra med mig karln till tvättstugan.
Imorgon bär det av mot Örebro och mamsen för julfirande. Och jag fick höra att lilla Ingrid Alice har pysslat ihop julklappar till mig som Åge skulle ta med sig när han kommer hemåt igen. Appropå julklappar så vet jag inte riktigt hur jag hade tänkt få med mig alla jag har här på bussen. Jag har en överfull ÖoB kasse. Men sen kom jag ju på att jag kan faktiskt lämna grejor kvar här och så har jag en karl med mig.

Snön har hopat sig över Märsta och det är svinkallt. Självklart är det då Sara upptäcker att hennes blixtlås på jackan har dragit sin sista suck och lagt av. Så feber och snorig näsa är min vardag. Blir att införskaffa sig en ny under ledigheten.

Nej nu ropar tvättstugan.

lördag 12 december 2009

Uppsala i vår.

En vecka kvar tills jag slutar på Sigtuna Folkhögskola och med mycket strul och tjafs så kommer jag efter jul att börja på Uppsala Universitet. Can you belive it? Jag är så glad! Men samtidigt så är det alltid något som ska få den där glädjen att krympa. Robin ska väl kanske flytta till Kalmar och då är man lämnad här alldeles ensam igen.
Men hur som helst det ska bli kul.

Nu är det helg igen och jag gör ingenting son vanligt. Försöker planera för Uppsala men det funkar inte. Jag har ju ingenstans att bo än och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa den saken. Håll tummarna för mig?

Nästa lördag kommer man åka hem till mamma och alla där borta i alla fall. Det ska bli både skönt och kul.

Linda fick en liten tös den 3:de December. En liten Linnea Otilie som är så otroligt söt. Gud vad jag saknar dem. Men men de skulle snart komma ner igen sa Linda, så det bir väl efter jul eller något.

Nehej ni nu blir det annonsera på blocket om en lägenhet hihi.

måndag 7 december 2009

Den årliga bruksanvisningsuppgiften i Svenska.

Exorcism for dummies.


Känner du någon som helt plötsligt har börjat bete sig underligt?
Någon som talar i tungor eller på ett sedan länge bortglömt språk?
En vän som har blivit besatt?
Då är detta den perfekta bruksanvisningen för dig om hur du utöva din exorcism.

Det du behöver för din exorcism är
-Vig vatten
-En bibel
-Psalmbok
-Rep eller annat för att hålla den besatta personen stilla
-Krucifix
-Reliker från helgon
-En alba (en vit mässkjorta av linne)
-En violett stola (ett långt tygband som bärs runt halsen)

För bästa effekt bör du vara prästvigd inom den katolska kyrkan.

Steg för steg
1.Innan du påbörjar själva utdrivandet bör du ha informerat den besatta, konstaterat att denne verkligen är besatt och vid olika tillfällen låtit offret bikta sig. Det är också viktigt att du har tagit kontakt med en kyrka om att få lov till att utöva din exorcism i eller tagit kontakt med familjemedlemmar/präst som kan vara med som vittnen under exorcismen. Du ska också i en till två veckor innan exorcismen ha fastat,ägnat din tid till böner och meditation. Det är viktigt att du levt så syndfritt som möjligt innan du börjar med exorcismen.


2.Tag med offret till kyrkan eller någon annan helig plats där du fått tillåtelse att utöva din exorcism. Om offret är en kvinna är det viktigt att se till att vittnena är på plats. Då den besatta personen under utdrivningen av demonen kan bli våldsam bör du använda ditt rep till att binda fast personen på lämplig plats. Du ska vara iklädd alban och din violetta stola. Se till att dina verktyg är fram plockade inom räckhåll.


3.Gör korstecknet över de närvarande och skvätt vigvatten på dem. Knäböj tillsammans med de närvarande och be litianian. Sedan följer en tyst fader vår av av dig som utövar exorcismen fram till ”inled oss inte i frestelse utan fräls oss från ondo” följt av psalm 54, ära vare fadern. Efter detta börjar du be till gud att han ska rädda den besatte och vaka över honom/henne.


4.Nu är det dags för en välsignelse om Gud och Krisitis slutgiltiga seger över satan. Avsluta bönen med att göra korstecknet över den besatte.


5.Vänd dig till demonen och säg ”Jag beordrar dig, vem du än är, orene ande och hela ditt följe som har besatt denna Guds tjänare (tjänarinna), att du genom inkarnationens mysterium, vår Herres Jesus Kristi lidande, uppståndelse och uppstigande till himlen, genom utsändandet av den Helige Ande, och genom vår Herres återkomst som domare, säger ditt namn, och dagen och tidpunkten för när du skall lämna den besatte”


6.Läs evangeliet Joh 1 och gör sedan korstecknet över offrets panna,mun och mitt över bröstet. Engagera de närvarande att be gud lyssna till din bön.


7.Be nu en bön i stil med ”Allsmäktige Gud, Kristus Jesus, Gud Faderns eviga Ord och Herre över alla varelser, du som gav de heliga Apostlarna makt att trampa på ormar och skorpioner, du som sade: "Demoner far ut", och genom makten i dessa ord föll Satan ner från himmelen, vi ber dig" och beväpna dig med ett krucifix och lägg ena änden av din stola kring offrets hals.


8. Be gud om hjälp med att driva ut demonen.


9.Sök efter din inre styrka och säg ”Jag exorciserar dig, orene ande, alla fiendens angripare, alla andar och legioner att i vår Herres Jesu,gör korstecknet med krucifixet, Kristi namn bli utrotade och bortdrivna från denna Guds skapelse. Gör korstecknet med krucifixet,Han regerar över dig etc. .Vik alltså tillbaka i Faderns,korstecknet, och Sonens, korstecknet, och den Helige Andens,korstecknet, namn. Ge plats åt den Helige Ande, genom detta heliga tecken, gör korstecknet ännu en gång med krucifixet; vår Herres Jesus Kristi kors: han som med Fadern och den Helige Ande lever och regerar, Gud från evighet till evighet. Amen”


10.Be en bön om att Gud ska beskydda den besattes inre organ och att demonen ska upphöra med sina attacker på den besattes själ.


11.Gör ett anta korstecken över den besatta och befall demonen att försvinna ur offret.

12.Upprepa steg 3-11 tills demonen flytt från den besatte.

13.När den besatte är befriad be en bön om att gud ska skydda offret från den onde och att den aldrig skall komma tillbaka.

Att tänka på
Låt dig inte ta illa vid vad än demonen säger genom den besattes röst.
Lämna vidskepligheterna hemma.
Nyfiket frågande om demonen ska undvikas.
Bönerna och önskningar bör läsas med djup tro,ödmjukhet och auktoritet.
Om personen är vid dålig hälsa rekommenderas att en läkare är med vid exorcismen.

Summering
Planera ordentligt i god tid innan exorcismen och lär dig de texter du behöver kunna vid utdrivningen. Kontakta den besatte präst,vittnen och läkare i god tid och håll kontakten så att ingen glömmer bort det bestämda datumet. Se till att skaffa dina verktyg och få de välsignade. Och om du skulle glömma bort någon av punkterna se till att ha den här bruksanvisningen med dig och lättillgänglig under exorcismen.

Vid fel
Om fel uppstår under exorcismen går det nu att ringa vår hotline för hjälp eller ta kontakt med våran webbsupport.

Hotline: 044- 10 10 29
Webbsupport: www.fragaprasten.nu


Lycka till!





Sara Klockars