söndag 28 februari 2010

Sunday, blooody sunday...

Söndag, en söndag nu igen.
Har jag nämt att jag inte tycker om söndagar?
Aja gjort det bästa av dagen i alla fall. Sov länge,handlade med Robin, lagade mat, badade och kollat på en jäkla massa film. Dagen ska avlsutas med att läsa Tokfursten och komma ihåg att ringa vårdcentralen imorgon (igen) och förhoppningsvis få en tid så jag kan få pencillin och bli frisk någon jävla gång. Sen blir det att ringa swedbank och antagligen till läkaren på medicinmottagningen för hon har ju inte hört av sig trots hon sa att hon skulle göra det i februari.

Nää jag är inte bitter.

Världen utanför dörren har i några dagar sett ut som en gräddtårta som stått alldeles för länge. Det har regnat och snö smälter. Vilket är ett bra tecken, för då borde det ju bli vår snart eller hur? Men idag har det varit en typisk höstdag. Kallt,blåsigt,mulet,grått och regnat. Inte riktigt rätt årstid i februari.

Peace out

lördag 27 februari 2010

Sjuk igen.

Igår var en delvis trevlig kväll dock höll jag på och somna hela tiden.
Igår vad det sthlm,Monks,öl med Jessika,Robin,Rr och diverse andra typer.

Idag;
Ont i örat, troligtivs öroninflammation, igen.
Trött som fan
Feber
Disk
Och ja, just nu ligger jag nerbäddad i sängen och ska sova, tio i nio.

Ibland så orkar man bara inte.

Låg och kollade på Cheaper by the dozen nyss. Mark i den filmen är så otroligt lik min Johannes. Så ni kan ju gissa vad jag gjorde genom typ hela filmen trots att det är en komedi.
Örvärken har spridit sig till en hemsk huvudvärk och det ska bli himmelsk att få sova.
Ville inte riktigt vakna idag igen. Den här slående känslan av att mitt liv inte alls blivit som jag vill. Hopplöst. Men alla har väl sådana dagar så jag gissar på att det går över. Får se om mina tabletter sätter igång och verka snart. Annars kan det bli en trött och sömnlös natt som förra gången jag hade öroninflammation. För övrigt är det sjukt att ha det två gånger på mindre än en månad. Snälla bara skjut mig.
Nää somna til någon film nu och hoppas Robin tar undan datorn när jag gjort det.

Peace Out.

söndag 21 februari 2010

Vin,kortspel och YATZY!

Haha jaa ni igår var en kväll som slog det mesta.
Lilla fröken Olsson och herr Hammarbäck kom över lite lagom vid halv sex så där. varför vänta tänkte vi och öppnade boxen med vin som vi smuttade lite på till en början. Korten kom fram och vi avnjöt några omgångar neger och president och liknade spel. Vinet flödade och en viss person blev ganska känslosam framåt midnatt. Jag har aldrig hört någon säga "jaaag älchskar diiig/honom/henne" så många gånger under en och samma kväll. Men kul var det :P
Kvällen avslutades med Curling på tv (endast för att batterierna i dosan var slut så att det inte gick att byta kanal). Framåt två någon gång så traskade de någolunda nyktra herrn och fröken hem i snön. Pulka åkning var också en sådan sak som fröken fick för sig att göra.

Idag så ska mamma,jag och Anders åka ner till mormor och morfar för att fira mormor som fyllde i tisdags. Sen ska jag fixa till det sista på mina arbeten och slutligen skicka in skiten och njuta av att ha det avklarat.

Peace Out

torsdag 18 februari 2010

Craaazy cat.

Idag blev en lång dag i skolan och helst av allt skulle jag vilja sova nu. Men jag måste packa,skriva och läsa. Kan knappt hålla ögonen uppe. I natt fick busan tokspel och sprang ut i köket och jamade i tio minuter för att sedan komma in och sova i sängen. Denna lägenhet är inte som den ska nej.

I natt drömde jag om Johannes igen som så många nätter innan. Men i natt dog han inte men han var sjuk och alla väntade på att han skulle gå bort. När han helt plötsligt var borta så trodde alla(det var massa folk med i drömmen som jag aldrig sett förut och även bekanta ansikten) att han var borta men då hittade jag honom nere i garaget på huset. Huset i sig var ett hus som en vän till mig bodde i för länge sedan, på samma gata som jag bodde på när jag växte upp.
Kanske är det ett framsteg att han inte dör om och om igen i mina drömmar. Kanske är det ett tecken på att jag är på väg att acceptera att han faktiskt är borta från jordelivet. Kanske är det för att visa att han lever kvar i en helt annan värld.
Hur som helst var jag i alla fall inte ledsen när jag vaknade, bara dyster. Framsteg bara det. Jag brukar vakna gråtandes när han är med i mina drömmar. Så jag saknar min bästaste lilla bror.

I morgon är der the d day, Domedagen. Men positivt var det ju jag skulle tänka. Det kommer gå bra, det kommer gå bra, det kommer gå bra.


Peace Out

tisdag 16 februari 2010

Sara listar.

För någon natt sedan när jag inte kunde sova låg jag och listade saker i mitt huvud, typ 10 i top listor med massa saker. Efter ett tag slogs jag av idén att jag skulle publicera mina små listor här av någon underlig anledning och eftersom jag nu inte får idén ur mitt huvud så får jag väl lov att göra det.

Here it goes.

Författare.
  • Stephen King Jag har alltid varit barnsligt förtjust i hans lite mörka böcker och kommer alltid att vara det.
  • Douglas Adams Vem kan motstå hans underbara böcker?!
  • David Eddings Fantasyförfattar med klass.
  • Stephanie Meyer Jag är en obotlig twilight nörd.
  • Jane Austen No comments needed.
  • J.R.R Tolken Det är ingen lista utan honom.
  • Oscar Wilde Jag förälskade mig i Spöket på Canterville redan som nio åring.
  • Liza Marklund Svenska deckare på topp
  • Thomas Harris Bara för att han skrivit Hannibal böckerna

Tv serier

  • The Vampire Diaries Min förkärlek till vampyrer syns igen.
  • One tree hill Jag hade tråkigt någon sommar och fastnade.
  • Gossip Girl --
  • True blood vad ska man säga? I love it!
  • Simpsons Ingen lista utan Simpsons
  • Family Guy kärlek!
  • American Dad Humor,tecknat och samma skapare som family guy vad mer kan man begära?
  • Two and a half man Charlie Sheen <3
  • That 70's show Komedi i sitt esse

Grupper/Artister

  • Type O Negative mörkt,dystert och med en gnutta humor.
  • Alice Cooper Vem kan inte älska denna gamla skräckrockaren?
  • Xandria Sångerskan når toner man endast ska öva på i duschen.
  • Beatles No comments needed
  • W.A.S.P. Mina ungdoms kärlekar.
  • Elton John Underbar,Underbar,Underbar
  • Ozzy Osbourne I högstadiet sa alla att jag var lik honom.
  • Johnny Cash No comments needed
  • Blutengel Synth/goth liknade.
  • Simon & Garfunkel genier

Pc Spel

  • Grim Fandango Underbart spel!
  • Might and Magic spelen vad ska man säga? Jag är uppvuxen med dem
  • Heroes of might and magic 2 KULT!!!
  • Psyhconauts samma skapare som till Grim Fandango, det kan inte gå fel.
  • Quake 3 arena I just love it
  • The longest journey Spelade det för första gången för några dagar sedan och fastnade helt, måste jag tala om att jag börjat med 2:an nu? ;P
  • Silent hill klassiker
  • Age of mythology bara för att.
  • Starcraft kärlek.

Och någonstans där försvann min ambition till listor.

Peace out.

måndag 15 februari 2010

Jag tror att jag kan ha hittat en lucka i mitt schema som gör att jag kan åka hemåt i helgen. Det skulle vara så nice om det gick. Mamma jobbar dock hela helgen men då får jag tid att skriva och göra sådant som Sara borde göra. Dessutom upptäckte jag också att jag är ledig både i morgon och på onsdag vilken gladde mig ännu mer. Men eftersom det alltid ska finnas något negativt med i bilden så måste jag gå upp tio över fem på min födelsedag.

Idag bar det av till skolan igen och där upptäckte jag att jag faktiskt inte missat något alls. Ingenting med grupparbetet var bestämt och de hade inte ens gjort sina intervjuer. På fredag gäller det, armageddon är här, då ska vi muntligt redovisa gruppen och de inviduella arbetet. Tror ni Sara är glad? Nej precis. 10 minuter presentation på gruppen och 5-10 minuter på den inviduella rapporten. 5-10 minuter!!! Jag som har svårt att svara på frågor i större grupper. Och denna gång är vi ett antal fler som ska sitta och lyssna än vid förra presentationen. Som vanligt kommer allt känns skitbra och jag vet precis vad jag ska säga i huvudet men när jag väl kommer fram kommer jag stå där, se dum ut och inte få fram ett ljud för att sedan stamma fram i 180 och ingen kommer fatta vad som hände när jag pilar därifrån. Men nej nu skulle vi ju vara positiva eller hut var det? Jag kommer äga hela dagen och stå där framme med ett ego större än Göran Persson och ta det chill. Nej men allvarligt nu, jag ska göra mitt bästa och om det går åt helvete går det åt helvete inget mer med saken. Går det skapligt eller till och med bra så kommer jag vara i chocktillstånd resten av dagen åtminstonde.

Just nu väntar jag på att Robin ska ringa så vi kan gå och hämta lilla Busan som också ska bo här en tid framöver. Han behöver lite hjälp med att bära henne och hennes saker hem och det kan jag ju förstå. Ska väl skriva lite på rapporten senare och ta det lugnt, betala räkningar också. Kanske kolla lite på kläder, skulle behöva ett par nya tröjor som sagt.

Peace out.

lördag 13 februari 2010

Sjätte dagen med pencillin och jag är bättre tack och lov. Hör lite bättre och det gör inte lika ont. Som plus i kanten kunde jag sova hela natten utan att vakna och ta tabletter.
Nu stressar skolan sönder mig, arbeten som ska in och grupparbetet som jag egentligen inte fattat varför vi har. Hoppas jag pallar med allt, ser lite dystert ut just nu.

Satt och kollade runt på organisationer som skickar ut volontärer som så många gånger förr och konstaterade att jag behöver en jäkla massa pengar om jag ska kunna komma iväg någonstans alls. Så det får bli ännu en dröm som jag skjuter framför mig.

Lördag idag och jag är väl inte på topp direkt. Massor som ska göras och jag blir helt uppgiven. Vill åka hem och hälsa på men när jag kollade mitt schema lär ju inte det hända förrän när skolan slutat i sommar, om ens då.

I morgon är det alla hjärtans dag. Jag tycker inte riktigt om den dagen då den bara går ut på öka konsumtion av skitsaker egentligen. Gör det,köp det,överaska din käresta bla bla bla.... Men jag föll för den som så många andra och har faktiskt köpt något åt Robin, inte mycket,inte dyrt men något i alla fall.

Morfar är en riktigt envis liten man och har nu flyttats till en vanlig avdelning och går och står lite själv. Han hade till och med ringt mormor. Han är visst lite hes men det är ju inte så konstigt med alla slangar och annat som han har haft i halsen. Min morfar är en riktig kämpe när det gäller.

Kuratorn i torsdags var riktigt bra, och hör och häpna, det ska bli kul att få komma dit på onsdag igen. Äntligen börjar jag reda ut mitt liv efter många misslyckade försök på egenhand. Dock så går det inte så fort som jag vill och det är en lång väg att gå. Sen är det en sak att komma fram till problemet och tala om lösningen men det är en helt annan att faktiskt göra något av det.

Nej nu ska jag nog väcka Robin.

Peace out.

torsdag 11 februari 2010

Läskig tv.

Jag fått ännu ett bevis på att den här lägenheten inte är som den ska.
I natt kunde jag inte somna för att jag hade så förbannat ont i örat (som de senaste sex dagarna). Så jag låg och gjorde ingenting medan jag väntade på att tabletterna skulle börja verka när tvn plötsligt satte på sig själv och stängde av sig. Robin låg och snarkade bredvid mig så jag är 100% säker på att det inte var han som var på kontrollen och den låg inte på golvet så att Olga kan ha trampat på den. Så tvn har gått från att vara asgrym till att vara läskig.

Idag då.
Fortfarande ont som fan och jag bara väntar på att det ska bli bättre. Ska försöka skriva lite på min minirapport så den blir färdig i tid (11 dagar kvar). Sen blir det um och kuratorn. Hoppas på att mitt paket från cdon ska komma idag och har en alldeles förhoppningsfull tanke på att min sodastream också ska ha kommit vilket jag tvivlar på egentligen. Måste till apotekt också och införskaffa mig mer nässpray, jag missbrukar det nu för att det blir lite bättre i örat när man använder det. Pratade med mamsen idag och läkarna/sköterskorna hade haft lite kontakt med morfar i morse så det trodde att det hade gått bra. Mamma och mormor skulle in lite senare och hälsa på min lilla morfar. Önskar jag kunde varit hemma jag med.

I morgon kommer jag förhoppningsvis iväg till skolan om jag inte har för ont eller kräks eller något annat trevligt som alltid brukar hända mig. Börjar sent så en liten sovmorgon ska det nog bli i alla fall.

Nej nu ska jag snart hoppa in i duschen och bli människa idag också (även om det tar emot något otroligt).

Peace out.

onsdag 10 februari 2010

Doktorn igen.

Vaknade av att jag hade ont för att det var svullet inuti och att det rann ur örat. Upp och hoppa vid halv åtta för att ta pencillin och värktabletter. Vaknade igen vid elva kanske försökte äta frukost men jag kunde inte tugga för att det gjorde så ont. Ringde Vc igen och fick åka dit. Det värsta är att jag betalade 150 spänn för att doktorn skulle kolla i mitt öra typ 20 sekunder och skicka mig till en sköterska som stoppade in en kompress med alsosprit. Jag kunde ha gjort det hemma.

Morfar blev opererad idag men det verkar ha gått bra. De har inte väckt honom än men vi håller tummarna. Kirurgen hade ringt till mamma och sa att han var nöjd med operationen men de kunde ju inte garantera att det inte kan ha hänt något men det såg visst inte ut som det i alla fall.
Får väl veta mer imorgon när han är vaken.

I morgon blir det kuratorn igen och så måste man väl kanske hitta något till Robin som alla hjärtans dag present. Usch jag tycker inte riktigt om den dagen alls. Men men....

För övrigt ska jag leta volontärjobb tills i sommar.

Peace Out.

tisdag 9 februari 2010

Another day.

Idag hade jag tänkt komma iväg till skolan, men halvvägs till bussen var det bara att vända och springa hem och spy. La mig på sängen för att vila en stund och vaknade upp vid tre. Otrolig dålig dag.
Jag fattar inte varför jag aldrig kan ha flyt eller vara frisk för den delen. Öronen gör ont fortfarande, båda! Har legat i sängen och spelat barnspel hela dagen, det enda jag orkar göra typ. Missade tvättiden också men det var ledigt i morgon så det är ju ingen fara med det.

Funderar på att lägga mig och sova nu, är skrämmande trött för att ha sovit hela dagen typ.

måndag 8 februari 2010

Doktorns utlåtande.

Idag blev det vc och där konstaterade dem att jag hade en sprucken trumhinna och öroninflammation i båda öronen. Härligt värre. Så det blev ingen skola idag fastän jag behövde gå dit men men ska i alla fall i väg i morgon sen är jag ledig onsdag torsdag så man får väl ta det lugnt då.
Jag älskar den nya tvn :D Det är som att vara på bio ju haha. Helt underbar är den ojojoj alltså så grymt.

Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva just nu. Är stressad inför allt som ska göras i skola och känner att jag inte kommit någonstans alls. Men det är bara att ta sig i kragen och börja antar jag. Det är så typiskt mig att sitta och oroa mig över uppgifter för att upptäcka att det går skit bra så fort jag kommit igång med dem.

Funderar på att krypa ner i ett varmt bad sen när Robin är färdig duschad. Jag har blivit helt beroende av att bada med babyolja, så mysigt :D

Peace Out

söndag 7 februari 2010

Okay nu är jag trött på det här med att vara sjuk. Jag har varit förkyld lite drygt en månad och sen i fredags har jag troligtvis också öroninflammation. Hur kul är det på en skala?
Allt jag gör är att sova,äta och tvinga mig till skolan där jag sitter som en zombie och försöker hänga med. Jag är tamefan aldrig frisk! Så kan någon normal människa tala om för mig hur det är att inte konstant var sjuk? För jag har glömt bort hur det känns. Mamma säger att det är pga att jag är vegetarian men det dissar jag totalt. Jag äter det man ska och tar till och med vitamin tillskott. Klart man ser till så man får i sig allt som behövs.

Igår provade jag en huskur som mamma och mormor brukar tjata om när man har ont i örat. Jag hackade vitlök och lindade in i en kompress och stoppade in. Nog blev det bättre men frågan är om det var mina ibumetin jag käkat eller vitlöken. Så igår luktade jag vitlök typ hela dagen inte så fräscht kände jag. Positiva med det är att jag med största säkerhet skulle slippa bli anfallen av vampyrer om det nu hade funnits sådana, så jag hade väl varit en av få som överlevt en vampyrinvation.

Hur som haver bör jag nog ta mig till en doktor imorgon eller någon gång. Saken är den att jag inte vill/känner för/orkar att gå till Vårdcentralen.

Nu kom min kära karl hem med en 50 tums tv :O Jisses den är gigantisk! Så man ska hjälpa honom med att packa upp den och få igång allt.


Peace out.

fredag 5 februari 2010

Nu blev det tomt.

Idag stack lilla fröken Olsson till den stora staden med herr Hammarbäck och lägenheten känns väldigt tom och skrämmande ren. Jag kommer sakna att ha henne sovande på golvet.

Efter jag lämnat fröken vid bussen tog jag tag i allt som behövde göras. Diskat Olga,dammsugit disken och badat lägenheten, eller något i den stilen i alla fall. Så det är rent och prydligt vilket är väldig ovanligt för att vara här.

Funderar på vad jag ska hitta på nu, jag behöver en artikel av Yvonne Hirdman från 88 för att kunna skriva mitt genus arbete vilken inte verkar gå och hitta någonstans. Men folk som läser med mig har hittat den, vilket gör det till ett ännu större frustrations objekt. Men men det löser sig nog tillslut antar jag.

Nej nu ska jag fortsätta med att bli arg och jaga runt på internet.

Peace Out

torsdag 4 februari 2010

Eurostop,näsblod och varmt bad.

Ja, det är typ vad min dag har bestått av. Jessika och jag var upp till eurostop och där inhandlades lite smått och gott som strumpbyxor,strumpor och Ben & Jerry glass :D
Sedan var det bara hem och vända. Var hos en kurator på UM och pratade ut lite om allt som hänt mig det senaste året. Det var riktigt skönt faktiskt. Dock såg han väldigt chockad av vissa delar. Jag grät floder när jag berättade om Js död och allt omkring den. Men men fick tid nästa vecka också så ska vi fortsätta reda ut mitt filmmanus till liv. Sedan hämtade jag ut två paket på posten :)

Imorgon åker fröken Olsson till Stockholm med herr Hammarbäck. Och på måndag försvinner hon hem till Örebro. Jag funderar på att också åka hemåt snart och hälsa på mamsen. Så vi får se hur det blir med det.

Blödde näsblod idag också för första gången på en herrans massa år haha. Bara sprutade ur näsan på mig efter jag badat, såg aningen kul ut.
Jessika ligger och frågar mig om jag är färdig snart så hon kan få läsa. Undrar om det kanske är dags att sluta nu :P har ändå inget mer att skriva. Känner mig ganska tom överhuvudtaget just nu.

Peace Out

onsdag 3 februari 2010

Allt är ordnat och utrett och jag har välrdens bästa Jessika i behåll (även om jag måste stå ut med att dela henne med Rr).

Idag var det redovisning i skolan och jag kan ju säga att jag verkligen hatar muntliga redovisningar. Väl framme vid tavlan inför vår lilla grupp började jag tala i 180 och sedan kom skakningarna. Pulsen galopperade iväg och det svartnade för ögonen titt som tätt. Men jag klarade det och jag vill aldrig mer behöva göra om det. Tänka sig också att detta bara var ett fem minuters redovisningstillfälle. Jag dog lite grann. Så hur ska man bli säker på att prata inför folk? Jag har ju faktiskt ingenting att säga dem som de inte redan vet och det är ju inte så att de skulle dö om jag inte talade om mina åsikter. Men alla var så snälla och sa att det gick bra, kanske för att jag innan jag började talade om för dem att jag hatar att redovisa muntligt och de fick stå ut med att jag gjorde bort mig och stammade. Medkänslan satte väl in på dem. Hur som haver så är det gjort och jag kanske kan se lite positivare på att studera. Visst tycker jag att det är jätte kul att studera men vid sådana här tillfällen svär jag åt mig själv för att jag utsätter mig för den hemska ångest som jag får vid muntliga redovisningar.

Men som de säger; har man ramlat av hästen ska man sitta upp och fortsätta rida utan att låta sig skrämmas.